El meu nom és Marta Vila i els meus inicis van ser en el món de l’estètica. Després d’un temps d’observar els clients em vaig adonar que per molt que la gent es cuidés l’autèntica bellesa provenia de l’interior.
Això em va portar a fer­-me moltes preguntes i aquestes preguntes a buscar respostes, va ser per això que vaig contactar amb la medicina ayurvèdica, que contempla la persona de forma holística (ment, cos i esperit). Una manera d’aprofunditzar més això em va portar a formar­-me com a massatgista ayurvèdic i paral­·lelament em va apropar a descobrir el yoga.
Deprés del primer viatge a l’Índia l’any 2005 seguit d’una crisi existencial profunda, vaig tenir la necessitat de fer un gir personal i professional per donar un nou sentit a la meva vida i a formar­-me com a professora de yoga.
Des d’aquell moment el yoga va passar a ser el meu camí, sentint un profund amor i respecte cap aquesta pràctica mil­·lenària. La primera formació va ser amb el Seul Martinez a Girona. Aquesta formació em va refermar que la meva decisió era l’encertada, creixent més el meu interés i rebent respostes a les preguntes que em feia. Els següents viatges a l’Índia eren per conèixer, apropar-me i formar-me en massatge ayurvedic.
L’any 2010 vaig decidir tornar a l’Índia per ampliar la meva formació en yoga amb el professorat de Yoga Sivananda, que em va aportar una profunda experiència en la part filosofica i en la part bakthi (devocional) i d’aqui el meu interés en ampliar el meu coneixement sobre els xacras o centres d’energia.
El coneixement dels xacres o centres d’energia ens permet fer-­nos conscients de les nostres emocions, treballar-­les i apendre a gestionar­-les. L’any 2010 vaig iniciar la formació d’instructora de centres d’energia o moviment vital.
Aquests dos anys de formació van ser un viatge cap el meu ésser a través del moviment, la música i l’expressió. Aquesta tècnica em va permetre fer consciència, alliberar cuirasses i bloquejos emocionals.
Des de l’any 2013 estic cursant estudis de Counselling: Consisteix en una escolta activa i empàtica, una forma d’acompanyar a la persona a explorar i a compendre el que li passa. L’objectiu d’aquesta pràctica és que cadascú identifiqui per si mateix la seva situació i quins recursos té per fer-l’hi front.
Aquestes formacions m’han portat a poder oferir classes, tallers a on es té molt en compte una visió profunda sobre el propi coneixement a nivell físic, emocional i energètic, i així poder desenvolupar el propi potencial i una millor relació cap un mateix/a i el propi entorn.
Aquest camí que vaig iniciar fa uns anys ha estat un no parar d’aprendre, un marevellar-­me i un món d’experiències (unes de molt boniques, d’altres no tant, però totes molt importants). Un sentiment que sento molt sovint és Gratitut cap a la vida que em permet transmetre i gaudir dia a dia de la meva vida del camí del yoga.
També a totes les persones que he anat trobant durant aquest viatge, en primer lloc els meus fills per la seva paciència, ells han set els que han rebut més d’aprop tots els meus canvis. A mestres, professors/es, companys/es per tot el que m’han ensenyat i tot el que he après d’ells/es, a les amigues per la seva ajuda i a totes les persones que fan possible els grups de yoga i centres d’energia.


Gràcies
Om Shanti, Namaste